keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Piirros taas

Ensimmäinen oikea pin-up tyttö kokeilu :D 


Virheitähän tuossa näkyy oikein rutosti, mutta edelleen oon oppinu yrityksen ja erehdyksen kautta ilman mitään lisäkursseja.. Johki kurssille ois kiva päästä mut aika ei oikein anna myöten... 

tiistai 30. joulukuuta 2014

Piirrustuksia

Olen aika paljon tehnyt uusia kuvia tässä viimeisen puolenvuoden aikana.. En oo kuitenkaan tullut niitä kuvanneeksi tai julkaisseeksi.. Ehkäpä niitä nyt voisi pikkuhiljaa laittaa tänne kun kaikki tuolla luonnosvihossa on... :)




Porsaan kyljys kera juustoisen salaatin


Tää mamma oli varmaankin aika kiltti kuluneen vuoden koska sain uuden puhelimen joulupukilta <3 
Vanhan puhelimen kameran linssi oli jo niin naarmuinen että kuvista ei tullut yhtään mitään, ei se tarkentanut ym. Kameraa ei ollut siis läheskään aina mailla ja halmeilla kun olisi trvinnut joten monet jutut jäi kuvaamatta. Tässä uudessakin on vain 8mpix kamera, mutta ainakin kuvista saa selvää :) 

Porsaan kyljykset: 
Paista kyljyksiä ensin voin ja sitruunaoliiviöljyn seoksessa  molemmin puolin noin 4min/puoli (paksuudesta riippuen) ja mausta suolalla. Toki käy myös rypsiöljy ja tilkka sitruunamehua. 

Laita pannuun noin 2dl vettä ja anna kyljysten muhia noin 15min tai kunnes tuntuvat hiukan pehmenneiltä ja lisää kermaa 2dl sekä suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Tarjoile perunan tai riisin ja salaatin kera. 
Meillä oli juustoista salaattia (jäsalaatti, jäävuorisalaattia, punasipulia, ritari-kermajuustoa, tomaattia ja kurkkua.) 


keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joululaatikot (maksa,- porkkana,- ja lanttulaatikko)

Meillä on ollut monena vuonna jo perinne, että minä, äitini ja siskoni ollaan tehty isot määrät joululaatikoita, josta on riittänyt meille kaikille (myös molemmille veljilleni), laatikot jouluksi. Teimme näin jo silloin kun me kaikki asuttiin vielä "kotona" ja sen jälkeenkin ollaan yhdessä kokattu kaikille, samalla kun veljeni on vahtineet lapsia. 
Tänä vuonna oli poikkeus kun kaikki olivat töissä, paitsi minä ja äitini, niin teimme kahdestaan kaikki laatikot (yhteesä siis 21 laatikollista :D ) 
Ohjeena olemme käyttäneet äitini keittokirjaa 60luvulta :D 

Lanttulaatikko:
(2 isoa foliovuokaa á 0,85l) 

1kg lanttua
1,5dl kermaa
0,75dl korppujauhoja
1 kananmuna
siirappia
suolaa
muskottipähkinää

Pinnalle:
korppujauhoa
voi-nokareita

Kuori lanttu ja keitä paloina kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Turvota korppujauho kermassa ja survo leitetty lanttu (sauvasekoitin on hyvä apu!) Sekoita lanttu, korppujauho-kermaseos, kananmuna ja mausteet. Laita uunivuokaan, päälle korppujauhoa ja voinokareita. Paista uunissa, (mitä matalampi lämpö ja pidempi paistoaika, sitä parempaa!!) 175asteessa n.1h

                                                                                                                                                               

Porkkanalaatikko
(2 isoa foliovuokaa á 0,85l)


1kg porkkanaa
1,5dl puuroriisiä
5dl maitoa
2dl vettä
0,5dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
siirappia

Päälle:
korppujauhoja
voi-nokareita

Keitä ensin riisipuuro: Kiehauta vesi ja lisää sinne puuroriisi. Kun riisit ovat imeneet melkein kaiken veden, lisää maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä vajaa tunti, usein hämmennellen ettei pala ohjaan! Kuori porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Survo porkkanat (sauvasekoitin!!) ja lisää riisipuuron joukkoon. Lisää kerma, kananmuna ja mausteet. Tarkista maku. 
Paista 175asteessa noin tunti (matalampi lämpö ja pidempi paisto-> parempaa) 


                                                                                                                                                              


Maksalaatikko
(3 pientä foliorasiaa á 0,5l)


1dl puuroriisiä
1dl vettä
4dl maitoa
1dl rusinoita
250g jauhettua maksaa (sika tai nauta) 
1 kananmuna
meiramia, suolaa, siirappia

Pinnalle:
Korppujauhoja
voi-nokareita

Keitä ensin risipuuro: Kiehauta vesi ja lisää puuroriisit joukkoon. Kun vesi on lähes loppu, lisää maito ja anna kiehua miedolla lämmöllä reilu 30min (tai kunnes puuro kypsää). Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita foliovuokiin, ripottele pinnalle korppujauhoja sekä voinokareita ja paista uunissa foliovuuissa (tai yhdessä isossa) noin 1h, 175asteessa. 


Porkkanalaatikko menossa uuniin.

Maksalaatikot valmiina


tiistai 16. joulukuuta 2014

Possupihvi kera juustolla ja purjolla täytetyn paprikan


Tää oli helppo ja nopea lounas ensimmäiseksi lomapäiväksi. 

Puolikas paprika on täytetty purjolla ja voimakkaalla koskenlaskijalla (uunissa 225c n. 20min), salaattia, possupihvi ja lankkuperunat.. Nam! :) 


maanantai 15. joulukuuta 2014

Tavalliset pikkuletut ja pikkuiset proteiinipannukakut

Mä en tykkää yhtään paistaa lettuja, koska meidän nykyisessä asunnossa ei ole suodatinta ja talon huipparitkin on tosi harvakseltaan päällä -> se rasvankatku on aika hirveä. Päätin kuitenkin ilahduttaa perhettä ja paistelin eilen illalla (ikkuna auki, palellen) niitä. 

Tavalliset letut: 

2 kananmunaa
2.5dl vehnäjauhoja
5dl maitoa
ripaus suolaa
2rkl sokeria
1tl vanilijasokeria
3rkl voisulaa

Sekoita aineet keskenään ja anna turvota noin 30min. 

Proteiinipannukakut:
(gluteiiniton, vhh)

2 kananmunaa
2,5rkl vanlijanmakuista proteiinijauhetta
1 banaani
3rkl kermaa
1rkl voisulaa

Muussaa banaani, sekoita kaikki aineet keskenään. Paista miedohkolla lämmöllä molemmin puolin ja tarjoa hillon kera. 



sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Jauheliha-maksapullat


Teen aika usein näitä. Maksaahan ei nyt kovin usein saisi syödä, mutta nää on niin kamalan hyviä. Meillä lapsilla nää jakaa mielipiteen täysin, nuorempi pyytää näitä aina ja toinen voi pahoin kun haistaa maksan :D 

Ainekset:
700g nauta-sika jauhelihaa
350g jauhettua maksaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
meiramia, suolaa, mustapippuria

Pilko sipulit pieneksi hakkeeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Taikina on tosi löysää mutta siitä saa käsin otettua kokkareita pellille. Toki apuna voi käyttää jauhoja ja pistää niitä taikinaankin mutta koska olen täysin viljattomalla, niin tällä ohjeella tein. 

Uunissa 225'c noin puoli tuntia.

Tarjoile muusin ja vihannesten kanssa. Namia.