lauantai 19. syyskuuta 2015

Mustikkapiirakka ja helppo vaniljakastike

Näitä tein siis paljon mustikka-aikaan :) 


Pohja:
3dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
150g voita
1rkl kylmää vettä 

Sekoita jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja vesi. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. 

Täyte: 
3dl mustikoita
1prk kermaviiliä (rahkaa tai turkkijugua)
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
2tl aitoa vaniljasokeria (esim. dansukker

Laita mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja valuta mustikoiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30min. Paiston puolessa välissä voi reunat peittää foliolla liian tummumisen estämiseksi. 

Vaniljakastike:
2dl+0,5dl maitoa 
1 munan keltuainen
1rkl perunajauhoja
0,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria

Sekoita 2dl maitoa ja keltuainen. Kuumenna lähes kiehuvaksi, älä kuitenkaan keitä! Sekoita puoli desiä maitoa ja perunajauho. Kaada ohuena nauhana kuumaan maitoon ja anna pulpahtaa kerta. Siirrä kattila kylmään veteen ja lisää sokeri. Sekoittele välillä. Kun kastike on jäähtynyt, lisää vaniljasokeri ja nauti :) 


torstai 17. syyskuuta 2015

Mustikka-valkosuklaahyydykekakku



Tämän tein siskoni synttäreille




Pohja: 
180g digestivekeksejä
80g voita

Täyte: 
150g valkosuklaata
5 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 rkl vettä

Kiille:
200 g mustikoita
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit, sekoita ne voihin ja painele irtovuuan pohjalle missä on leivinpaperi. Laita jääkaappiin sikis aikaa kun valmistat täyteen. 

Laita kiivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi (esim mikrossa) ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Sulata valkosuklaa ja lisää vielä joukkoon. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 6h, mielellään yön yli. 

Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi, sekoita siihen survotut mustikat ja liuotetut liivatelehdet. Kaada hiukan jäähtyneenä täytteen päälle. 

Anna hyytyä vielä ainakin pari tuntia, tai kunnes seos on hyytynyt. Koristele :) 




lauantai 5. syyskuuta 2015

Viestiä pukkaa...

Ai kamala miten aika menee.. Opiskelun, työsskäynnin, perhe-elämän ja liikunnan sekä ärtyvän suolen ruokavalion yhdistäminen on aika haaste. Näissä ehkä olenkin onnistunut mutta muut harrasteet on sitten jääneet vähemmälle... Nyt koitan taas saada rakkaan blogiharrastukseni käyntiin, kun sain uuden koneen ja uuden näppäimistön, millä pystyy kirjoittamaan kun ei jää joka toinen kirjain puuttumaan :D


Siinä meidän "pikkuinen", 8kg kisu :D 

Ja tässä vielä yksi piirrustus minkä innostuin tekemään tässä syksyllä..


Palaan asiaan pian leivonta ja ruokaohjeideni kanssa. Nyt tulee sekä viljallisia että viljattomia ruokia, koska melkein aina joudun tekemään eri ruuat itselle ja muulle perheelle, koska mun maha ei tykkää monistakaan jutuista :P