perjantai 16. toukokuuta 2014

Hirrrrrrveen hyvä mokkakuorrutteinen piimäkakku

Ennen tein usein kahvi,-mauste,- ja kuivakakkuja, mutta niihinkin ikäänkuin kyllästyin. Ja jossain muutossa hävinnyt mun vanha, ihana, metallinen kakkuvuoka vei lopunkin ilon tehdä, sillä nykyisen, silikonisen kanssa en tahdo tulla toimeen. Nyt löysin Mimmiltä ihanan kuuloisen kuorrutteen tälläiselle kakulle, joten oli pakko alkaa tekemään. Piimä oli menossa vanhaksi, niin päätin tehdä piimäkakun.


Eihän tämä oo läheskään niin kaunis kuin Mimmillä, mutta oon silti tyytyväinen sillä maku oli kertakaikkiaan loistava.


Piimäkakku:
3dl piimää
1dl siirappia
200g sulatettua voita
2dl sokeria
1tl kutakin: neilikkaa, kanelia ja inkivääriä
2tl soodaa
6dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset kyseisessä järjestyksessä ja vaivaa mahdollisimman vähän ettei taikina sitkisty. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175asteisessa uunissa noin 60min. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Kuorrute:
50 g rasvaa
 6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
3rkl kuumaa kahvia

Vaahdota rasva ja lisää loput aineet. Laita kuorrute haalean kakun päälle, jähmettyy viileässä, maistuu ihan mokkapalojen kuorruutteelta. Kuorrutetta tulee tällä ohjeella tosi paljon, voisi ehkä vähentää 1/4 osaa...

Säilyy (jos säilyy) Hyvänä jääkaapissa pitkään. 

Kakku ilman kuorrutetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com