sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kesäkurpitsa-kääröt

Moni tuntee munakasrullat ja suolaiset kääretortut. Mitä sitten tehdään kun viljat ei sovi ja liika proteiinikin saa mahan kippuralle? No lisätään kasviksia mukaan tietty. Täytteeseen voi varioida ihan mitä sattuu jääkaapista löytymään, mulla tähän hävisi juustonloput.
Toivottavasti kuvista saa jotakin selkoa... 

Tarvitaan: 

Taikina:
2 pienehköä kesäkurpitsaa
1valkosipulinkynsi
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
1muna
1dl juustoraastetta
1tl oliiviöljyä

Kesäkurpitsa raastetaan, vskynsi hienonnetaan ja kaikki aineet sekoitetaan. Purista lävikön läpi tai pyyhkeen sisällä liika neste pois. Painele "taikina" pellille ja paista uunissa 180astetta n. 25min. Älä päästä palamaan kuitenkaan. 
Kun pohja tulee uunista, irroittele se varovasti leivinpaperista (varmista vain että irtoaa hyvin)

Täyte:
1,5dl Juustoraastetta 
0,5dl ketsuppia
n. 50g voimakasta koskenlaskijaa
0,5 punasipuli

Hakkaa punasipuli silpuksi. Levitä pohjan päälle ketsuppi ja sipulit ja lopuksi juustot. 
Laita uuniin takaisin 180astetta n. 10-15min kunnes juusto sulaa. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi ja leikkaa sopiviksi paloiksi terävällä veitsellä. 


Tämä saattoi olla jopa parempaa seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä salaatin kanssa, mutta meni kyllä lämpimänäkin sweet chili-kastikkeen kanssa 







1 kommentti:

marinblogi@gmail.com