perjantai 12. heinäkuuta 2013

Aivan ihana lohikeitto

Tämän keiton tein ihan omasta päästä, ostin kaupasta aineita mitä sattui tekemään mieli ja tästä tuli ihan ehdottomasti lempparia. Seuraavaksi aijon kokeilla haukea tai muuta rasvatonta kalaa, koska lohi on muutenkin tuhtia ja kermainen liemi antaa varmasti ihan tarpeeksi pehmeyttä. Moni sanoo ettei lohen tai kirjolohen perkeistä voi keittää soppaa koka maku on tunkkainen. Näin ei suinkaan omasta mielestä ole ja liemi sen keiton tekee!! Osta ihan ensiksi reilu kilon painoinen kokonainen lohi tai kirjolohi. Vapaana kasvanut merilohi tai taimen olisi ihan parasta mutta koska mennään kukkaronkin ehdoilla niin päädyttiin tarjouskirjoloheen ja äärimmäisen hyvää siitäkin tulee. 

Fileroi kala ja poista kidukset 
Ihan itse fileroin, ekaa kertaa yli 10 vuoteen. Vähän harjoituksen puutetta ;)Kuvassa näkyy myös haastetta; joku kävi heittämässä tarratatuointi arkin pöydälle kun olisi pitänyt kuva saada heti käteen :P 

Poista fileistä myös nahka ja lisää ruodot, pää, nahat ym reiluun 2litraan kylmää vettä. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keittele n. 20 min. Kalassa riittää jo näinkin lyhyt määrä, toisin kuin possun, naudan tai kananperkeitä keitettäessä..

Samalla kun liemi kiehuu pilko valmiiksi muut aineet sekä fileet kuutioiksi. 
tämmöisiä niistä tuli.


Täydellisen keiton ainekset. 


 Kalan lisäksi siis tarvitaan:

1 Iso bataatti 
muutama peruna
jokunen porkkana
nippu kevätsipulia
purkki creme bonjour; valkosipuli ja yrtit
ruukku ruohosipulia
ruukku tilliä
reilu desi kermaa
2dl maitoa
paketti koskenlaskijaa


Kun liemi on kiehunut sen 20min siivilöi liemi pariin otteseen. Lisää sitten kuoritut ja kuutioidut juurekset ja sipuli varsineen liemeen ja keitä lähes kypsäksi ( kuutioiden koosta riippuen n. 20 min). Lisää sitten koskenlaskija ja kalapalat (kypyvät liemessä noin 10minuutissa), anna kiehua hiljalleen että juusto sulaa. Lisää sitten creme bonjour. Lisää viimeiseksi silputtu tilli ja ruohosipuli sekä maito ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja nauti. 


2 kommenttia:

  1. Ihanaa!! Lohikeitto on herkkuani, Koskenlaskija tuo kivasti makua!

    VastaaPoista
  2. Juu niin tuo. Lisäksi toi creme bonjour oli mulle uus kokemus. Yllätyin kuin ei juoksettunutkaan kuumassa keitossa ja antoi tosi hyvän maun :)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com