maanantai 7. lokakuuta 2013

Hevosen- ja naudanlihapullat


Löysin tuolta meidän yhdestä sittarista myynnistä jauhettua kotimaista hevosenlihaa. Tein nämä sekoittaen hevosenlihaa ja naudanlihaa ja pyörittelemällä näistä ihan perinteiset pullat muuten.
Perus ruskeakastike kaveriksi ja keitetyt perunat sekä salaatti. Oikein maistuva arkiruoka. 

Tässä kuitenkin resepti, millä tein nämä:

400g hevosen jauhelihaa
400g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
suolaa, pippuria, paprikajauhetta, persiljaa
2dl kermaviiliä
1dl korppujauhoja
1 kananmuna

Silppua sipuli ja lisää korppujauho kermaviiliin turpoamaan. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja paista 200asteisessa uunissa noin 30 min tai kunnes ovat kypsiä. 

Valmista sillävälin kastike. 

Ruskean kastikkeen tekoon on monia mahdollisuuksia. Mä teen sen omasta mielestäni aika perinteisellä tavalla, ruskistamalla jauhot, lisäämällä vettä ja lihaliemikuution. 

4rkl jauhoja ruskistetaan
0,5l vettä kiehautetaan ja kun jauhot on ruskistettu niin lisätään vesi voimakkaasti vatkaten. Lisätään lihaliemikuutio  ja annetaan kiehua. Maustetaan mieleiseksi, esim tomaattisoseella ja lisätään kypsät lihapullat pelliltä rasvoineen kastikkeeseen. Annetaan hetki kiehua ja nautitaan keitettyjen pottujen ja salaatin kanssa.






1 kommentti:

  1. Ihan perinteisessä ruskeassa kastikkeessa maku tulee sopivasti paahdetuista jauhoista, kokonaisista pippureista (maustepippuria aika usein ennen käytettiin) ja suolasta.
    Joskus makua sävytettiin sinapilla ja/tai ketsupilla. Sitten kun soija alkoi yleistyä, käytettiin väliin sitäkin.

    Lihaliemet sun muut valmisliemet eivät kuulu perinteisiin ruokiin.

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com