torstai 20. maaliskuuta 2014

Juustokakku (vanilija-viinimarja)


Mies näki jossain telkkarissa mainittavan juustokakun ja alkoi himoita sellaista. Melkein viikon jaksoin kuunnella sitä kyselyä sen kaakun perään kunnes kyllästyin ja tein sellaisen.

Ekan kerran tein jonkun muun kuin keksipohjan (koska joku oli mun niin digestivekeksit kuin dominotkin syönyt kaapista, mur)

Pohja: 
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta 

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikkuhiljaa perunajauhot johon on sekoitettu leivinjauhe. paista pellillä 225 asteessa noin 10min. Leikkaa pohjasta hiukan irtopohjavuokaa isompi ympyrä. Asettele itten irtopohjavuokaan jossa on pohjalla leivinpaperi. Kostuta maidolla.

Täyte:
1 prk vanilijajugurttia (200g)
2dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1,5dl sokeria 
2rkl vanilijakreemijauhetta
2rkl vanilijasokeria (dr oetker, aito vaniijasokeri
(0,5dl vettä)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jugurtti, sokerit ja kreemijauhe. Kiehauta 0,5dl vettä mikrossa. liota pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen ja vatkaa juutokerma seokseen. Laita irtopohjavuokaan pohjan päälle ja jääkaappiin pariksi tunniksi. 


Kiille :
2dl vettä
2dl viinimarjoja (pakaste) 
1dl sokeria
3 liivatelehteä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta vesi, lisää jäiset viinimarjat. anna kiehua noin 10min, "puristele" marjat. Siivilöi ihanan värinen liemi, lisää sokeri, kiehauta, tarkista maku. Lisää liotetut liivatelehdet, anna jäähtyä. Laita kiille täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. 

Ihanan makea, suussasulava täyte yhdistettynä kirpeään kiilteeseen iski mun makuhermoihin ihan täysillä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com