perjantai 10. lokakuuta 2014

Haarukkaleivät

Aika harvoin tulee tehtyä itse pikkuleipiä ja keksejä. Mikä on sinänsä harmi, kun ne on kuitenkin niin hyviä kaupan verrattaviin tuotteisiin ja helppojakin ne on tehdä. Miehen synttäreille päätin kuitenkin tehdä näitä, kun maistoin jossain pitkästä aikaa ja mummola muistui mieleen. Vanhempaa sukulaispolvea oli kuitenkin tulossa kylään niin päätin tehdä. 
Olipa muuten helppoja ja nopeita. 



100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta 
1tl kanelia
0,5tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Leivo taikinasta tanko ja jaa se yhtä suuriin osiin. Pyörittele palasista palleroita pellille. Paina haarukalla pallerot litteiksi ja paista uunissa 225asteessa noin 10min  

Monet näyttävät painavan ns. ristikkäin haarukan jäljet kekseihin, mutta musta on nätimpiä ja perinteisempiä vain yhdellä painalluksella

2 kommenttia:

  1. En ole haarukkaleipiä muistanutkaan pitkään aikaan! :) Taidankin ehdottaa tyttärelle jos haluaisi tehdä näitä. Hän tykkää leipoa pikkuleipiä ja tämä ohje on varsin sopivan helppo hänen tehtäväkseen. :) Oikein mukavaa Joulua! <3
    ps. Linkitän sivusi blogiini jotta muista vierailla täällä useammin ;)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä, nää tuo ainakin itselle muistoja mieleen :) Kiva jos linkität ja oikein ihanaa joulua myös teille!! :)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com