tiistai 6. tammikuuta 2015

Kalapuikot kera valkokastikkeen

Meillä lapset rakastaa valkokastiketta eli jauhoilla suurustettua maitoa :D Kastike on suhteellisen monipuolinen, joukkoon voi pilkkoa keitetty kananmunaa tai persilijaa tai tilliä tai mitä vain minkä vivahteen haluaa kastikkeelle. Meillä syödään valkkastiketta kalapuikkojen tai paistetun sein kanssa. Tätä kastiketta käytetään myös lasagnen kastikkeena lisäämällä juustoraastetta. Kuin myös esim. kukkakaaligratiinissa juustoraasteen kera. Käyttöaiheita on paljon


Paista kalapuikot pannulla tai uunissa. Keitä perunat vedessä kypsiksi.
 Tee valkokastike:

2 rkl rasvaa 
3 rkl vehnäjauhoja 
5 dl maitoa 
suolaa, mustapippuria ja persiljaa

Sulata voi tai laita öljy teflonkattilan pohjalle. Kun rasva on kuumaa, lisää jauhot ja sekoittele kunnes seos "kiehahtaa". Lisää maito vähitellen sekoittaen, lisää mausteet ja anna kiehahtaa jotta maito sakenee. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn perunan ja kalapuikkojen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com