lauantai 10. tammikuuta 2015

Pihvit naudan sisäpaistista ja pippurikermakastike


Me tehdään usein itse pihvejä naudan sisäpaistista. Se on huomattavasti halvempaa kuitenkin kuin esim. ulkofile ja kuitenkin todella hyvää lihaa. Meilläpäin sitä saa usein alle 10e/kg. 

Tällä kertaa kokeilin valmiiksi marinoitua, harmaasuolattua naudan paistia. Suutuntuma oli että todella pehmoista lihaa mutta maku oli vähän liian teollinen mun/meidän makuun kun ollaan totuttu ihan suola-pippuri linjalle. Kastike onneksi pelasti aika paljon. 

n. 1kg naudan sisäpaistia (marinoimaton)
suolaa, pippuria
voita paistamiseen

Kastike: 
2dl kermaa
1 pippurituorejuusto (pirkka, rainbow, mustapekka tms) 
suolaa, paprikajauhetta

Leikkaa huoneenlämpöisestä paistista pihvejä poikkisyin. Eli tarkista ensin miten lihassyyt kulkevat ja niiden poikki leikataan noin 2cm paksuisia pihvejä. Laita voita pannulle, pihvit siihen, suola ja pippuri pintaan ja käännä kun ensimmäiset punertavat "hikipisarat" tulevat pihvin päälle, näin saa mediumit pihvit. 
Paistamalla kauemmin saa kypsempää ja vähemmän niin saa raaempaa. Luonnollisesti. 
Kun pihvit ovat paistettu, ne laitetaan folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi jotta lämpötila tasaantuu. Tällä välin valmistetaan kastike. 

Pannulle missä pihvit on paistettu, lisätään kerma ja mustapippurituorejuusto. Kun juusto on sulanut, tarkista maku ja lisää suolaa ja paprikajauhetta tarpeen mukaan. Tarjoile perunoiden tai vaikka vaan salaatin kanssa. 1 kommentti:

  1. On kyllä niin herkullinen kuva että vaikka sitä hetki sitten tulinkin ruokapöydästä, tuli nälkä tämän nähtyään kyllä uudelleen! ;)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com