sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Spaghetti bolognese

Eli suomeksi pitkiä makaroneja jauhelihakastikkeella :D 

Tää italialainen herkku kuuluu lasten suosikkeihin. Itse lievästi viljavammaisena en kauhean paljon voi viljaa syödä, ainakaan täysjyvää niin vaihtoehtoihin täytyy käyttää mielikuvitusta. Ja varsinkin kun gluteenittomat jutut aiheuttaa samoja ongelmia kuin normiviljatkin.. 


Tarvitaan:
500g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
2 isoa sipulia
2 isoa porkkanaa
iso purkki tomaattipyrettä
vettä
tomaattimurskaa purkki
suolaa,basilikaa,oreganoa, paprikajauhetta, mustapippuria

Paista jauhelihat ja silputut sipulit ja raastetut porkkanat pannussa. Kun liha kypsää, lisää mausteet ja tomaattituotteet. Anna muhia hetken ja lisää tarpeen mukaan vettä ja tarkista maku.

Keitä makaronit ohjeen mukaan. 

Yksi loistava vaihtoehto spaghetille, joka sanalla sanoen auttaa saaman puoli kiloa päivässä- kasvikset täyteen, on raastettu kaali. Jonka tekee helposti juustohöylällä ja ei ainakaan ole kallista (vrt makaroni). Raakana jos vatsa kestää (esim mulla) tai sitten voissa kuullotettuna. 

Itselläni vielä päällä tätä ihanaa juustoa <3 

Vähän parmesanin tapainen, voimakas "jalkahiki"juusto on meidän aikuisten mielestä niin herkkua. Saa palana ja hienona raasteena. Herkkua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com