sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Espanjalainen perunatortilla (munakas)

Tästä riittää helposti kolmelle tai kahdelle tosi nälkäiselle. Tähän saa lisäksi hukattua helposti ylijääneet keittoperunat, mistä alunperin idean sainkin. Törmäsin tähän googletellessani tietoa tortilloista että espanjassa munakasta kutsutaan tortillaksi joka sisältää perunaa ja kasviksia.




Tarvitaan: 
2rkl öljyä
4 keskikokoista keitettyä perunaa
1 sipuli
1/2punainen paprika
5 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
0,5dl kermaa
1dl juutoraastetta


Viipaloi perunat ja paista niitä öljyssä hetki. Lisää joukkoon silputut sipulit ja paprikat. Kuullottele hetki. 
Sekoita keskenään munat, mausteet ja kerma. Kaada kasvisten päälle, anna muhia keskilämmöllä. Auta munakasmassaa valumaan reunoille ja pohjalle lastan avulla ja kääntelemällä pannua. Laita kansi päälle ja anna muhia noin 5min. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa. jos haluat pinnastakin rapean, käännä munakas kannen avulla ympäri. Nauti salaatin tai muiden tykötarpeiden kanssa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com