tiistai 15. heinäkuuta 2014

Juusto-valkosipulipatonki

Tämä on ah, niin ihana leipä. Toki näistä voi paistaa vaikka sämpylöitä mutta itse tulin tehneeksi patonkimalliin.
3 patonkia: 
  2,5 dl reilu kädenlämpöistä vettä
1pss kuivahiivaa (tai 25g tuoretta)
ripaus suolaa ja sokeria
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
kourallinen  juustoraastetta 

Murskaa valkosipuli ja sekoita se veden joukkoon, samoin öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös hiiva, ja sekoita sitten ne veteen. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää viimeiseksi juustoraaste. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 15min. 
Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele noin pellin pituisia pötköjä 3kpl. Anna kohota vielä
20min liinan alla.

Paista 225-250 asteisessa uunissa noin 8-13min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com