torstai 4. syyskuuta 2014

Pohjaton, kermainen kasvispiiras

Meillä oli töissä eräs afrikkalainen poika työharjoittelussa. Hän söi aina aamusin ihan hirvittävän hyvältä tuoksuvaa kasvispiirasta. Tiettekö sellasta, pyöreästä "kakusta" leikattua siivua. Rapea pinta ja mehevä sisältä. Hän ei tiennyt mitä siinä oli koska vaimo oli sen tehnyt ja oletettavasti kielimuurin takia ei sitten selvittänyt sitä sen enempää vaikka lupasi kysellä asiasta kotona.

Tein oman kyhäelmän sellaisesta piirasesta. Siitä tuli pehmeän kermainen, pohjaton kasvispiiras. Kyllähän mä tajuan että rapeaan kuoreen tarvitaan jauhoja, mutta kun en käytä niin tää on nyt gluteeniton, pohjaton kasvispiiras mikä sopii ruokien lisukkeeksi. Ja sopii niin karppaajille kuin keliaatikoille.. :)


Tarvitaan:
1kesäkurpitsa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
3porkkanaa
300g keitettyä kukkakaalia
100g sulatejuustoa (koskenlaskija) 
2dl kermaa
3 kananmunaa
Mausteina: suolaa, inkivääriä, juustokuminaa, cayannepippuria, persilijaa

Kuori ja raasta porkkana ja kesäkurpitsa. Rouhi kukkakaali, murskaa valkosipulinkynnet, pilko sipuli. Kuullota kaikkia kasviksia ja mausteita voissa kunnes alkavat pehmetä ja keittiön täyttää hyvä tuoksu.  Laita pannulle kerma ja pilko juusto. Maistele kunnes mausteet ovat kohdallaan. Sekoita joukkoon kolme munaa ja laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista uunissa 200asteessa reilu 30min ja anna olla jälkilämmössä toinen mokoma.. Ihanaa <3 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com