keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kaurakeksit

Tai lastut. Tai mitä ovatkaan. Olen nuoruudesta asti koittanut tehdä kaurakeksejä itse ja ikinä en ole onnistunut :O Sinällään jännä kun monia monimutkaisempiakin juttuja olen tehnyt mutta näinkin yksinkertaisen herkun tekeminen on tuottanut ongelmia. Ikinä eivät ole levinneet tai kovettuneet tarpeeksi tai sitten jotain muuta ongelmaa. Tämä ohje on Mimmiltä, jälleen kerran :D 



Tarvitaan:
80 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Anna sokereiden sulaa voihin.Lisää kattilaan kaurahiutaleet, muna, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.Nostele taikinasta kahden lusikan avulla melko pieniä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä kasojen väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät uunissa reilusti. 9kasaa pellillä on jo melkein liikaa (50cm uuni) Paista lastuja 8-10 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna lastujen jäähtyä hetki pellillä ennen kuin nostat ne tasaiselle alustalle kovettumaan kunnolla. Tai voi laittaa kuvioidullekkin alustalle, esim pullon päälle jolloin saa taittuneet keksit. Vähän liikaa rasvaa oli mun makuun, mutta muuten olivat herrrrrkullisia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com