lauantai 23. helmikuuta 2013

Punaviinimarjakiisseli+vaniijavaahto

Sain tuossa menneellä viikolla yhdeltä ihanalta ihmiseltä paljon marjoja pakkaseen kun omat varastot alkoivat jo hupenemaan. Punaherukkaa tuli monen monta litraa joita on nyt hyvä koittaa tuhota :) 


Tarvitaan:
Kiisseli
1l punaherukkaa
6dl vettä 
sokeria desi tai maun mukaan enempi
5rkl perunajauhoja+desi vettä
sokeria pinnalle

Vanilijavaahto: 
 1prk flora vispiä
1rkl vaniljakreemijauhetta
1tl vanilijasokeria

Kiehauta ensin vesi ja lisää marjat. Keittele hetken että keittiön täyttää ihana marjamehun tuoksu.Siivilöi marjat pois ja kuumenna jäljelle jäänyt mehu. Lisää sokeri.

Vispaa esim lasissa perunajauho ja vesi hyvin sekaisin. Valuta ohuena nauhana seos kiehuvaan mehuun koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna pulpahtaa muutama kerta ja siirrä pois levyltä. Hiukan jäähtyneenä siirrä tarjoiluastiaan/astioihin ja ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. 

Vaahdota flora vispi vaahdoksi ja lisää sokeri ja kreemijauhe. Anna olla jääkaapissa hetki ja lisää jäähtyneen kiisselin päälle ja nauti :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com