lauantai 10. lokakuuta 2015

Hevosen sisäfile ja salaattia

Eipä tästä ruuasta juurikaan ole kertomista. Tälläisiä lihoja meille eksyy aina kun mies lähtee nälkäisenä kauppaan, koska silloin lihatiski houkutelee liiaksi :D Itsehän en tämmöistä raaskisi ikinä ostaa, mutta onneksi on mies joka hemmottelee <3

Hevosen sisäfile paistetaan mediumiksi eli kuumalle pannulle, pannuun lisäksi voita, pilkottu valkosipulinkynsi ja tilkka öljyä. Kun lihasnesteet kohoavat lihan pintaan, on aika kääntää pihvi ja paistaa kunnes toinenkin puoli "hikoilee". Paistamisen aikana pihvien pintaan suolaa ja pippuria. Anna vetäytyä folioon käärittynä 5min. ja nauti salaatin kanssa.

Itse tykkään hevosesta paljonkin, se on eettistä lihaa, koska sitä ei kasvateta vain ruuaksi. Se on todella mureaa ja pehmeää, ikinä en ole onnistunut siitä saamaan kumimaista.


1 kommentti:

  1. Itse liityin juuri facebookissa paikalliseen lähi- ja luomuruokarinkiin, Siellä olisi tarjolla hevosen ulkofilepihviä ja paistijauhelihaa. Pitäisköhän uskaltaa? Kerran olen syönyt ravintolassa epaksia (eteläpohjalaisia tapaksia), ja siellä oli tarjolla mm. hevosenlihaa. Oli kyllä järkyttävän hyvää.

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com