lauantai 24. lokakuuta 2015

Nopea jauhelihakastike


Tämä jauhelihakastike on niin helppo ja nopea tehdä ettei tosikaan. Aikaa menee n. 15min joten ainakaan meidän perheessä ei sen kummemmin tarvi eineksiin turvautua. Mä käytän vallan noita fondeja, antaa ihan erilailla makua ruokaan kuin tavan lihaliemikuutiot. 

Tarvitaan: 

400g (naudan) jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
suola, mustapippuri
5dl vettä
1,5dl kermaa
2rkl tomaattipyrettä

Silppua sipulit, paista ne jauhelihan kanssa kypsäksi. Lisää vesi ja fondi. Keitä kunnes nestettä on haihtunut tarpeeksi (reilu puolet) ja lisää sitten tomaattipyre ja kerma. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile perunoiden tai pastan ja salaatin kanssa. 


3 kommenttia:

  1. Tämän tyyppistä jauhelihakastiketta en olekkaan hoksannut kokeilla. Täytyykin tehdä tätä joku päivä! :)

    -Maarit

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla. On oikeesti nopea ja ihan maistuvakin, ainakin meillä tykätään :) Tässä kun ei jauhojen kanssa pelata millään lailla niin on helppo ja nopea ja kärytön :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä vinkistä, minunkin pitää tätä testata!! :)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com