tiistai 27. lokakuuta 2015

Juustoinen juuressosekeitto


Eiköhän toi nimikin kerro aika hyvin, mitä tämä pitää sisällään :) Nää on meillä suosittuja keittoja. Silloinkin kun oma masu on kipiä, tämmöinen sileä keitto on helppo syödä, sillä se ei aiheuta mitään kipua. 

Tarvitset:
Kasvisliemikuutio (tai fondi, esim. fond du chef
3 perunaa
3 isoa porkkanaa
2 lanttua (pieniä) 
1/2pkt voimakasta koskenlaskijaa
2dl kermaa 
suolaa, mustapippuria

Kuori ja pilko juurekset. Laita ne kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät. Lisää liemikuutio tai fondi. Keitä kypsäksi (n. 20min), pilko joukkoon juusto, lisää kerma, suolaa, pippuria ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. 

Tähän sopii myös tuoreet yrtit tai yrttiöljy ihan loistavasti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com