maanantai 19. lokakuuta 2015

Kurpitsakeitto pekonilla.

Älkää nyt ihan suoralta kädeltä tätä tyrmätkö :D Kurpitsa oli mulle ihan uusi tuttavuus. Onhan niitä täällä suomessa ollut kauan, mutta halloween on mulle vieras juhla enkä ikinä ole mieltänyt kurpitsoita omaan ruokavalioon. Tai olenhan mä kesäkurpitsaa käyttänyt, mutta talvikurpitsat ja myskikurpitsat ym on mulle täysin vieraita. 

Söin veljeni ja hänen vietnamilaisen vaimonsa tupareissa kurpitsakeittoa, jossa kurpitsan palat oli isoja kuutioita ja joukossa oli jauhelihaa. (Olihan muuten hyvää!)  Siitä asti mielessäni iti ajatus soseutetusta, paksusta, makean mausteisesta keitosta jossa pikantin suolaisuuden antaa pekoni. 

Joten kaupasta hain hokkaidokurpitsan, jota veljeni vaimokin oli käyttänyt. Hokkaido kurpitsa on siis meidän talvikurpitsamme japanilainen pikkuveli, 

2kg hokkaidokurpitsaa (tai pala talvikurpitsaa) 
2dl kermaa
1tl curryä
suolaa
1tl hunajaa
mustapippuria

250g pekonia (mulla oli Hornan vapaaPossua ja olihan hyvän makusita lihaa!!) 
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

Paloittele kurpitsa. Ota sisusrihmasto pois, voit säästää siemenet ja paahtaa uunissa!  (tai koverra jos haluat hienon koristeen! :D 

Keitä pienessä määrässä vettä kypsäksi kurpitsanpalat, lisää mausteet ja kerma. Soseuta hienoksi. 
Silppua pekoni, paista kypsäksi pilkottujen sipuleiden kanssa. Lisää keiton joukkoon tarjoiluvaiheessa. 

Naati. 


Niin ja pitihän sillä kurpitsalla vähän leikkiä. Meini ikuisuus että sain koverrettua koko kurpitsan, mutta halusin päästä tekemään lyhyä! 

Ja se kannatti :D Onhan toi ruma, mutta tekeminen oli kivaa :D 



1 kommentti:

  1. Kurpitsakeitot kuuluu omiin suosikkikeittoihin ja niitä on ihan pakko tehdä aina kurpitsa-aikaan. Toi kurpitsalyhtyhän on ihan hauska ;)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com