sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaalikääryleet

Elämäni ihan ensimmäinen kerta kun tein kaalikääryleitä. Oon aina pitäny niitä tosi vaikeina tehdä, tai siis suuritöisinä, koska täytyy keittää ja jäähdytellä ym. Kuulin kikasta että kun pakastaa kaalin, ei sitä tartte keittää. Sitten ihan piruuttani lykkäsin käärylekaalin pakastimeen sunnuntaina ja otin sulamaan tiistai iltana jääkaappiin: lopputulos oli tosi pehmeää ja helposti käsiteltävää kaalia. Oikein yllätyin kuinka helppoja nää sitten olikaan tehdä. Ja nyt, nää ei oo perinteisiä, sisällä ei oo riisi-jauhelihamössöä vaan jauhelihaa, kasviksia ja juustoa. Ja ai että kun oli hyvää, lapsetkin tykkäs. Ja mikä parasta, jostain syystä, jopa tälläinen suolivammainen ihminen pystyi syömään näitä ilman sen suurempia tuskia. 

Tarvitset: 

1,5kg kaali
1kg jauhelihaa
500g (pakaste) suikalejuureksia
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
3/4pkt koskenlaskija juustoa
suolaa, jauhelihamaustetta, mustapippurirouhetta, meiramia

vettä
siirappia

Laita kaalinpää pakastimeen tarpeeksi ajoissa, sen täytyy ehtiä jäätymään ja sulamaan ennen kokkausta. 

Silppua sipulit ja paista ne jauhelihan kanssa. Laita suikalejuurekset joukkoon ja paistele kunnes kasviksetkin alkavat kuullottua, neste häviää ym. Lisää mausteet, tarkista suolaisuus. 

Irroittele kaalinlehdet ja laita jauhelihaseosta jokaisen lehden keskelle. Laita jauhelihan päälle pala juustoa. Taita ensin sivureunat kiinni ja pyöritä alhaalta ylöspäin kiinni. Asettele  tiiviisti uunivuokaan (näillä suhteilla tulee n. 30kpl reilunkokoisia kääröjä) Jatka kunnes aineet loppuu. 

Kun kääryleet ovatr vieri vieressä, valuta päälle tummaa siirappia ja kaada  päälle n. 2dl kiehuvaa vettä. voit laittaa vielä muutaman voinokareen niin tulee oikein hyvää.  Laita uuniin alkuun 225 asteeseen n. 15minuutiksia ja laske sitten uunin lämpö 150 astetta ja hauduttele reilu tunti. Valele välillä paistoliemellä. Nauti puolukoiden ja salaatin kanssa. 


8 kommenttia:

  1. Oi,herkkuruokaa,hienoa että teit,usein sitä mieltää jonkun niin vaikeaksi ettei viitsi edes kokeilla ;D kokemuksesta puhun ;) ja kiitos näistä uusista vinkeistä,miten lie mennyt ihan ohi!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vierailusta blogissani, täällä käytyäni totean, että linkitänpä sinut oman blogini listalle. Kaalikääryleitä en minäkään koskaan ole itse tehnyt, mutta tämä pakastamisjuttu kuulosti nyt kyllä niin helpolta, että taidanpa kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kyllä kokeilla! Oli tosi helppoa kun lehdet oli valmiiksi niin pehmeitä, ei mitään keittämisiä tarvinnut.. :)

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköisiä, ja pakastamiskikka kuulostaa hyvältä. Olisi kiva syödä enemmän kasvisruokia muutenkin. En tiedä, minkälainen suolisto-ongelma sinulla on, mutta oletko kokeillut Nogasinia, ruuansulatusentsyymi siis. Tiedän pari henkilöä, jotka ovat pystyneet syömään aikaisemmin pahoja vaivoja aiheuttaneita tuotteita otettuaan tuota. Itsekin huomaan mahan rauhoittuvan, saatan ottaa esim.ennen juhlia. Ei ainakaan maha murise:)

    VastaaPoista
  5. Tai no onhan näissä kääryleissä jauhelihaa, mutta kasvisruuan tyylistä...

    VastaaPoista
  6. Kiva kun poikkesit, Sorvatar! Nogasinit on käytössä, samoin maitohappotabut ja tarvittaessa suolahappoja jos syön kokolihaa. Kärsin siis voimakkaasta IBS:stä jota koulun + työn+perheen + elämän yhdistämisen stressi ei ainakaan helpota :D

    VastaaPoista
  7. Nyt on kokeiltu, ja oikein hyvin onnistuivat. Kuvittelin aina, että kaalikääryleet ovat jotenkin isotöisiä, mutta eivät olleetkaan.

    VastaaPoista
  8. Hyvä että onnistui, mut yllätti ihan sama asia, kuinka helppoja olivatkaan :)

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com