sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Bulled Pork


Tämä ei ainakaan ole normaalin työssäkäyvän ihmisen arkiruokaa mutta viikonlopun paistin tilalla tämä on ihan loistavaa. Tai kotiäidin ja/tai työttömän ihmisen arkiruokaa kylläkin, koska tässä käytetään lihaa joka pääasiallisesti on halpaa; meidän kaupassa possun lapa/uuniliha on pääasiallisesti alle 4e/kg joten jättimäiselle satsille tulee hintaa sen alle 10e. Mun mielestä edukasta ravintoarvoihin ja täyttävyyteen (ja parhauteen :D ) nähden. 
Löysin tämän karppilasta jonne sen oli joku linkittänyt hesarin ruokaohjeista
Kuvia saa klikkaamalla isoimmiksi :)
Tässä mun versio:

Tarvitaan: 
1,5-2kg porsaan lapaa/ uunilihaa
muutama neilikka
muutama laakerinlehti
 vettä
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä

Laita lihat isoon kattilaan ja lisää vettä niin että lihat peittyvät kokonaan. Kun vesi kiehuu niin kuori vaht huolellisesti pois veden pinnlta. Lisää sitten lohkotut sipulit, puolitetut kynnet ja mausteet. Anna kiehua kolmisen tuntia. 








Tämä satsi on menossa kattilaan lihan kanssa. 



Tässä liha kiehumisen alkuvaiheessa. Lihan päällä näkyy sipulia.






Kun liha on kiehunut parisen tuntia, on aika valmistaa BBQ-kastike. 
Tarvitaan: 
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 pieni chili tai chilijauhetta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
1rkl sokeria
1 limetin mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1tl paprikajauhetta
 Pilko sipuli, valkosipuli ja chili pieneksi silpuksi. Kuullota ne voissa, lisää muut mausteet. Seuraavaksi lisätään sipulin joukkoon limetinmehu punaviinietikka ja soijakastike. Lopuksi paseerattu tomaatti, annetaan kiehua tunnin miedolla lämmöllä. 
    Tässä kastike on kiehunut melkein tunnin kokoon.
Itse olisin kaivannut ehkä vähän savun makua/aromi kastikkeeseen mutta hyvää näinkin. 

Kun liha on kiehunut sen kolme tuntia, ongi lihat pois kattilasta. Riivi lihaa syiden mukaisesti haarukalla. 
Melkein kahdesta kilosta tuli tälläinen kasa lihaa:

Sekoita tunnin muhinut kastike ja riivityt lihat uunivuokaan, peitä foliolla ja anna olla uunissa 200asteessa 30min

Tälläisenä se tuli uunista:

 Tää on sellaista suusasulavaa herkkua että sopii hampparin väliin, leivänpäälle, ruuaksi ym. 
Ekana päivänä me nautittiin se muusin kanssa ja hitsi että oli hyvää 

 Sivutuotteena tästä jää jäljelle vähän tymäkkää lihalientä. Lisäsin porkkanan pieneksi pilkottuna kattilaan ja vähän vettä loput luut ja nahat ym mitä riipimisen yhteydessä jäi jäljelle ja annoin kiehua niin että jäljellä oli desin verrn nestettä
Pariin kertaan siivilöitynä näytti tältä:
Mä laitoin liemen jääpalamuotteihin  pakkaseen, joten meillä herkutellaan tulevaisuudessa kaikilla ruuilla. Ja esim oksennustaudissa tosi ravintorikas lihaliemi parantaa oloa ihan hirvittävästi. Suosittelen :)




1 kommentti:

  1. Onnea vaan uuteen blogiin. Mulla vielä vuodatuksessa jumissa omani.... onpas hauska sattuma, että meilläkin syötiin pulled porkia tänään...hieman erilaista, vaan kuitenkin. Herkulle näyttää tällainen tomaattinenkin versio.

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com