maanantai 22. heinäkuuta 2013

Luontaisesti gluteeniton, vähähiilihydraattinen metvurstipiiras

Kauhia sanahirviö toi otsikko :D 

Ei kauheasti ole tullut julki noista mun resepteistä että mä kannatan vähähiilarista ruokavaliota, ainakin ajoittain, siksipä teen siitä uuden kategorian nyt. Kuitenkin leivon paljon ihan normisti vehnäjauhoillakin, varsinkin kun meillä ei ketään keliakiaa sairastavaa kuitenkaan ole, perhevahvuudesta nyt vaan syö kolme "normi"safkaa ja minä vähähiilarista. 
Tämä piiras upposi vieraisiin kuin kuuma veitsi voihin ja kukaan ei olisi uskonut että pohjassa ei ole jauhoja. Tämä olikin tosi hyvää ja pysyi hyvin kasassa, pohja oli ihana rapeaa. Ainut että kookos ja manteli nostavat kalorilukemaa aika paljon, kun pähkinät ei mitään vähäkalorisia ole ;) Mutta kyllähän sitä silloin tällöin. Ja loistavasti salaatin kanssa lounaana menee. Tämä syntyi jälleen periaatteella, mitä kaapista löytyy :D 

Pohjassa käytetty on kookosjauhoa, eli ei kookoshiutaleita. Isoissa marketeissa löytyy isoissa pusseissa jauhoa, pienissä sitä ei valitettavasti taida saada vielä. Kookosjauho käyttäytyy kuten vehnäjauho, imee itseensä nestettä ja on siksi loistava korvaamaan esim vehnäjauhoa gluteenittomassa ja vähähiilihydraattisessa leivonnassa. Kannattaa tutustua :) 


Pohja: 
100g juustoraastetta
1dl kookosjauhoja
2dl mantelijauhoja 
150g pehmeää/sulatettua voita
0,5dl seesaminsiemeniä
0,5dl kermaa
1tl leivinjauhetta
valkosipulijauhe


 Täyte:
200g metvurstia
1prk ananasmurskaa
1 vihreä paprika
1 punasipuli (varsineen)
2 munaa
1,5dl kermaa
100g juustoraastetta
200g pieniä luumutomaatteja
1tl pippurirouhetta 
Valmista ensin pohja; Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja painele kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperille. Esipaista 200asteessa n. 10minuuttia. 

Tee sillävälin täyte; Sekoita kaikki muut ainekset paitsi luumutomaatit.

 Pilko luumutomaatit terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi ja asettele täytteen päälle.

 Paista 200asteisessa uunissa n. 30min eli kunnes täyte kokonaan hyytynyt ja uunista tulee niin hyvät tuoksut ettei tosikaan :D 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com