lauantai 19. syyskuuta 2015

Mustikkapiirakka ja helppo vaniljakastike

Näitä tein siis paljon mustikka-aikaan :) 


Pohja:
3dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
150g voita
1rkl kylmää vettä 

Sekoita jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja vesi. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. 

Täyte: 
3dl mustikoita
1prk kermaviiliä (rahkaa tai turkkijugua)
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
2tl aitoa vaniljasokeria (esim. dansukker

Laita mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja valuta mustikoiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30min. Paiston puolessa välissä voi reunat peittää foliolla liian tummumisen estämiseksi. 

Vaniljakastike:
2dl+0,5dl maitoa 
1 munan keltuainen
1rkl perunajauhoja
0,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria

Sekoita 2dl maitoa ja keltuainen. Kuumenna lähes kiehuvaksi, älä kuitenkaan keitä! Sekoita puoli desiä maitoa ja perunajauho. Kaada ohuena nauhana kuumaan maitoon ja anna pulpahtaa kerta. Siirrä kattila kylmään veteen ja lisää sokeri. Sekoittele välillä. Kun kastike on jäähtynyt, lisää vaniljasokeri ja nauti :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com