sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Omenamurupiirakka pienellä twistillä.


Hain ja hain erilaisia ohjeita omenapiirakalle. Mieli teki vaikka minkälaista ja ajatukset risteili päässä. En löytänyt ihan just sitä mitä hain, joten tässä mun omppupiirakka pienellä twistillä. Miten tekovaiheessa että tungenkohan tähän liian monta makua päällekkäin, mutta lopputulosta kiiteltiin, oli  kuulemma mitä mainioin. Itsehän en voinut tätä syödä viljavammani takia.
Tästä tulee riittävä piirakka 20x30cm vuokaan


Pohja:
3munaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl kardemummaa
3/4 dl sulaa voita
3/4 dl maitoa

Täyte:
4 omenaa
kanelia
200g tuorejuustoa
1rkl sitruunanmehua
vaniljasokeria
1 muna
0,5dl tomusokeria 

Kuorrute: 
50g margariinia
1dl fariinisokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
0,5dl mantelirouhetta

Koristelu: 0,5dl tomusokeria, 1rkl maustamatonta tuorejuustoa, vaniljasokeria, 1tl sitruunanmehua, tippa vettä

Valmista ensin pohja: Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sula rasva sekä maito. Jätä taikina seisomaan täytteen teon ajaksi. 
Tee täyte: Pilko omenat (ulkomaiset täytyy kuoria) pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään muut täytteen ainekset. 
Levitä pohjataikina 20x30cm, leivinpaperilla vuorattuun  vuokaan. Kaada päälle pilkotut omenat ja niiden päälle täyte. 
Valmista kuorrute: sekoita kaikki aineet keskenään, murustele piirakan päälle. Paista 175asteisessa uunissa 25-30min. Tarkkaile piirakkaa, mun uuni vaatii kaksoisleivinpaperin ettei pohja pala. 

Jos haluat vielä jotain piiraalle, tarjoa se vaniljakastikkeen kanssa tai niinkuin mä, tee koristeluseos :D  Jolla saat vedettyä viivat piiraan päälle antamaan mukavan twistin makuun. 

Seuraavaksi lisää vain tuorejuustoa koristeluun niin avot! Ja täytteen tuorejuuston voi ihan hyvin korvata kermaviilillä tai rahkalla tai vaikka ranskankermalla, tuorejuusto ei noin pienenä määränä maistu juurikaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com