keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ihanat valkosipulisämpylät.



Nyt on kaikenmaailman pöpöjä liikenteessä, ja valkosipuli on tunnettu antibioottisista ja vastustuskykyä parantavista ominaisuuksistaan. Siksi tungen sitä syksyllä ja keväällä joka paikkaan, kun lapsiperheessä pöpöt tuppaavat kiertämään. Ja toki se maistuu hyvälle ja meillä siitä tykkäävät kaikki. 

Valkosipulisämpylät:
5dl maitoa
1pkt hiivaa
3 valkosipulin kynttä
1tl sokeria
1tl suolaa
50g rasvaa
 n 11dl vehnäjauhoja
Sulata rasva kattilassa, lisää siihen sitten maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita maitorasvaseos hiivan kanssa niin että hiiva sulaa. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja murskatut vskynnet. Sekoita sitten noin puolet jauhoista joukkoon, alusta hyvin ja sekoittele loput jauhot joukkoon pikkuhiljaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla n 20min. Pyörittele n 20 pyörylää ja anna vielä kohota liinan alla pellillä 15-20min ja paista sitten reilu 200asteessa 15min tai kunnes ovat kauniisti rukettuneet. 



2 kommenttia:

  1. on kyllä ihanan näköiset sämpylät,enpä ole aikoihin leiponutkaan,jospa viikonloppuna pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
  2. Näyttävät tosi hyviltä. Otin ohjeen itselleni ja teen tässä joku päivä.

    VastaaPoista

marinblogi@gmail.com