tiistai 7. tammikuuta 2014

Ihanat tortillat...

...Vai mitkä lie uunissa kuorrutetut vehnälätyskät onkaan. 
Sana tortilla tarkoittaa Meksikossa maissista tehtyä lätyskää, joka siis on todennäköisesti se mistä meidän vehnälätyskä on saanut nimensä. Jos taas tilaat esim espanjalaisessa ravintolassa tortillan, saat munakkaan, joka sisältää mm perunaa ja juustoa. Jos täytät tortillan, se on burrito, jos taas taittelet, se on taco (fajitas). Tai näin kertoi internetin ihmeellinen maailma :D  

Mun tapauksesani teen niin että paistan jauhelihaa, maustan hyvin ja laitan tortillan keskelle, rullaan ja uuniin, kuorrutuksen teen Old el Paso cheddar juustodipillä



Tarvitaan: 
1pkt tortillalevyjä (8kpl/pkt) 
600g jauhelihaa
1 paprika
1sipuli
suolaa, mustapippuria, cayannepippuria, chilihiutaleita, 
1 rkl  tomaattipyrettä
0,5tl sokeria

1ps Old el paso juustodippiä
3dl maitoa
150g juustoraastetta

Paista jauheliha. Kuutioi paprika ja sipuli joukkoon. Mausta mielesi mukaan. Lisää tomaattipyre ja sokeri. Jaa jauheliha tortillalevyjen keskelle





Kääri rullalle, taita ensin "reunat" ja sitten rullalle 


Asettele kääröt uunivuokaan. 

Valmista kuorrute: 
Laita pinnoitettuun kattilaan maito ja sekoita vispilällä pussi juutokastiketta joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen.
Kaada kastike tortillojen päälle ja lisää juutoraaste. Sitten vaan uuniin 200asteeseen kunnes juusto sulaa
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa, ovat muuten hyviä, kutsuu näitä millä nimellä vaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com