sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hyydytetty kinkkuvoilepäkakku (gluteeniton)

Tämä kakku päätyi siskontyttöni synttäreille. Tein vastaavan oman tyttöni synttäreille, mutta kuvat hävisivät siltä päivältä jonnekkin kaukaisuuteen :( Tässä nyt kuitenkin tän ohje kun sain kuvankin :) Pohja on tehty gluteenittomasti, jotta kaikki sitä voivat syödä. Ihan samanlaista ei siis saa kuin esim hapankorpuilla, koska gluteeniton näkkäri ei ime nestettä samanlailla ja jäi paljon murenevammaksi, mutta moni tätä kehui :) 

Pohja:
170g gluteenitonta kauranäkkileipää (semper)
80g voita

Murskaa näkkileipä, sekoita pehmeän voin kanssa ja painele irtopohjavuuan pohjalle jossa on leivinpaperi. Laita jääkaappiin.

Täyte:
4kpl liivatelehtiä
400g tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
1prk ranskankermaa
suolaa, pippuria
0,5 punaista paprikaa
0,5 prk felix sinappista tuorekurkkusalaattia
15cm pala kurkkua
150g hyvää palvikinkkua 

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Pilko kinkku, kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kaikki aineet keskenään ja tarkista maku. Kiehauta pieni määrä vettä (0,5dl) esim mikrossa ja liota liivatelehdet siihen. Vatkaa täytteen joukkoon, kaada pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin pari tuntia, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla (mulla salaatti, kinkku, kurkku, tomaatti) 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com