lauantai 31. toukokuuta 2014

Ihanat valkosipulisämpylät

Nämä sämpylät vievät kielen mennessään. Sämpylätaikina on muuten ihan normaali, mutta taikinan seassa on kolme valkosipulinkynttä antamassa makua. 
 
Sämpylätaikina:
5dl maito-vesiseosta
50g rasvaa
1pkt hiivaa
3rkl siirappia
3 valkosipulin kynttä
1tl suolaa
n. 10dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon.Sulata rasva kattilassa ja lisää neste. Kuumenna rasva-maito-vesiseos kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon, sekoittele kunnes hiiva liukenee. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne, siirappi ja suola maitoseokseen.  Lisää puolet jauhoista, alusta ja lisää lopuksi jauhoja niin kauan että saat taikinasta kimmoisan pallon joka irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20min. Leivo sitten taikinasta sämpylöitä, tulee noin 18kpl. Anna taas kohota lämpimässä paikassa n. 40min ja paista sitten uunissa 200asteessa n. 15min, eli kunnes saavat vähän väriä ja ovat kypsiä. 
Uunista otettaessa kannattaa sämpylät voidella kylmällä vedellä ja antaa hetki levähtää liinan alla, jos haluaa pehmeitä sämpylöitä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com