sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Muikean maukas kastike sian niskasta

Mulla oli kasleria kaapissa reilu 600g. Oli sisältä kuitenkin kovin sidekudos ja rasvapitoista, niin leikkelin suikaleiksi. Kaslerpihveitä tykkään, mutta ne täytyy nuijia hyvin ja täytyy löytää vähän kiinteämpää lihaa, en voi sietää sellaisia kudosriekaleista roikkuvia löysiä lihaklimppejä :D 

Kasler on muutenkin aika aliarvostettua lihaa. Toki, on mullakin ne kauhukuvat siitä löysästä lihasta ja paistista mikä ei pysy kasassa kun yrittää leikata. Kasler vaatii vähän pidemmän kypsennyksen, juurikin rasvan ja kudoksen määrästä johtuen, mutta siitä tulee ihan loistavaa pulled pork-ia tai tässä tapauksessa järkyttävän hyvää kastiketta perunalle.Löysin kaupasta uutta creme bonjourin savuinen bbq-tuorejuustoa, joka ei sinällään maistunut miltään mutta maustoi aivan ihanasti katikkeen!




n. 6 hengelle:
600g porsaan kasleria
6dl vettä.
1 vihreä paprika
 1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1prk creme bonjour-savuinen bbq tuorejuustoa
1,5dl kermaa
1,5rkl vasikanlihafondia
1rkl soijakastiketta
1rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippuria 

Pilko sipulit ja paprika. Kuulota niitä hetki pannussa. Lisää suikaloitu kasler ja paista pinta kauniin väriseksi. Lisää vesi, suola, pippuri, vasikkafondi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes vettä (sakea neste) on noin desin verran jäljellä (vajaa tunti). Lisää soijakastike ja tomaattipyre. Sulata creme bonjour joukkoon  ja viimeiseksi kerma. Anna kiehahtaa ja tarjoile perunan ja salaatin kanssa. Todella maukasta. 

valmiina tarjottavaksi.


creme bonjour-savuinen bbq tuorejuusto.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com