lauantai 10. toukokuuta 2014

Supersuklainen suklaakakku (kuorrutettu mutakakku)

Todelliset makeanystävät, lisätkää tähän sokeria tai muuta makeutusta. Tää kakku on "terveellinen" ja mun makuun aivan täydellinen, vielä kun olisi ollut vanilija tai minttujätskiä :P Kakku siis ei oo juurikaan makea, mutta suklainen, pehmeä, tahmean mutainen... <3



Pohja:
4munaa
3rkl hunajaa
0,5dl mantelijauhoja
0,5dl semper perunakuitua
1tl leivinjauhetta
150g voita
100g maitosuklaata
100g tummaa (+75% kaakao) suklaata

Laita hunaja, voi ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna hitaasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Vatkaa munat kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munien joukkoon vähän jäähtynyt voi-hunaja-suklaa seos ja jauhot. Paista voidellussa irtopohjavuuassa, 200asteessa n15-20min. kakku saa jäädä keskeltä vielä tutisevaksi. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
75g tummaa suklaata
6rkl kermaa

Kuumenna kattilassa kunnes seos on tasaista.  Kaada kakun päälle. Koristele vielä suklaatrösseleillä niin suklaaunelma on valmis :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

marinblogi@gmail.com