maanantai 29. kesäkuuta 2015

Raparperi kerroskiisseli

Tätä päätin kokeilla. Kuutamokiisselin ja raparperikiisselin yhdistämistä. Ja mikäs siinä, hyvää oli.


Raparperikiisseli: 

250 g (5 dl)  paloiteltua raparperia
1 l vettä
1 dl sokeria
4-5 rkl  perunajauhoa
1 dl vettä

Kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja vedessä 10-20 minuuttia. Sekoita tärkkelys 1 desilitraan vettä. Anna pulpahtaa ja jäähdytä. 

Kuutamokiisseli: 

5dl täys maitoa 
 ½dl Maizenaa (maissitärkkelys) 
½dl aitoa vaniljasokeria (esim. dr oetker) 
1 keltuainen

Sekoita kaikki ainekset kattilassa tasaiseksi. Sekoittele koko ajan kunnes seos pulpahtaa. Anna kiehua sekoitellen noin minuutti, jäähdytä. 

Kaada jälkiruoka-astian pohjalle ensin kuutamokiisseliä ja sen päälle raparperikiisseliä. Nauti :) 


sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Lihamakaronilaatikko (munaton)


Tällä kertaa tein vähän erilaisen makaronilaatikon. Jääkaapissa oli lähes kokonainen koskenlaskijajuusto joten laitoin sen maito-kerma seoksen kanssa makaronin joukkoon. Tuli toooosi hyvää...

Tarvitaan: 
1pss makaronia
750g naudan jauhelihaa
3dl maitoa
2dl kermaa
sipuli
2 vvalkosipulinkynttä
mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta
1pkt koskenlaskija voimakasta

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha ja sipulit. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jauheliha ja makaroni, lisää mausteet ja pieneksi pilkottu koskenaskija-juusto. Paista uunissa noin 30min, kunnes laatikko alkaa kiinteytyä. Naati ketsupin kanssa :P 


Kemiön reissu

Käytiin naisporukalla viime viikonloppuna siskoni vaunulla Kemiössä. Ilmat suosi, vaikka luvattiin vettä saimme nauttia auringosta koko viikonlopun! 


Paikka oli tosi hieno. Itse olisin ehkä halunnut enemmän omaa rauhaa, Kerrostalossa kun asutaan niin haluaisin lomapaikalta sitä että siellä ei ole toinen ikkuna parin metrin päässä, tuolla kun vaunupaikat oli ihan vieritysten. 


Niin kovin kesäistä oli. 


Laiturin nokalla istuin useamman tovin, mutta kalaonni ei tällä kertaa minua suosinut. Sain yhden, noin kolmesenttisen kalan, joka sekin karkasi kun oli niin pieni että oli vain madossa kiinni :D Eräs seurueemme jäsenistä kyllä nosti kissoillensa ruokaa! 


Ruokakuvat unohdin ottaa lähes kokonaan. Tässä nyt vähän maistiaisia, nämä syötiin juuri ennen kotiinlähtöä... 

Ja tiedättekö mitä tämä hullu teki?! Kävin meressä :D Vesi oli hurjat 12 asteista mutta nyt on talviturkki heitetty :D 


Että semmoinen viikonloppu :D 






torstai 14. toukokuuta 2015

Täytetyt paprikat ja kesäkurpitsat



Nää on aika näppäriä tehdä, kun ei näihin pakko mitään riisiä ole laittaa. 

Tällä kertaa käytin suippopaprikaa ja kesäkurpitsaa. 

Tarvitaan:
2 suippopaprikaa
1 kesäkurpitsa
400g jauhelihaa
1 sipuli
150g juustoraastetta
Suolaa, mustapippuria, pizzamaustetta

Silppua sipuli. Koverra lusikalla kesäkurpitsoista pehmeä keskusta irti. (se käytetään täytteeseen!) 
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää mausteet ja kesäkurpitsan keskusta, paista kunnes neste haihtunut. 
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Lisää jauheliha paprikoiden ja kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30min. nauti salaatin kanssa. 



tiistai 12. toukokuuta 2015

Helppo sormiruoka; Wingsejä ja kermaviilikastiketta


Voit käyttää joko marinoimattomia siipiä joita nykyään on saatavana muillekkin kuin koirille :D Tai sitten ostaa valmiita. Mun suosikit on ihan ehdotomasti buffalo-siivet 
Valmista ohjeen mukaan. 

Kermaviilikastike: 

1prk kermaviiliä 
1rkl sinappia
1tl persiljaa
0,5tl sokeria
suolaa
1rkl majoneesia
2 valkosipulinkynttä murskattuna

Sekoita kaikki ja anna maustua min. 15min jääkaapissa. Tarjoa lisänä kurkku/porkkana  tikkuja tai vaikka kukkakaali paloja. Mulla oli salaattia ruohosipulilla <3 . 



tiistai 5. toukokuuta 2015

Aika kuluu...

Miten ihmeessä aika kuluu? Tammikuussa olen viimeksi kirjoitellut. Kamalasti olen kyllä kuvia ottanut mutta aika turha taitaa niitä tänne laittaa kun reseptejäkään enää muista. 

Koulussa menee aika tohinalla ja välillä olen tehnyt 13h päiviä, kun olen suoran koulusta mennyt töihin. Siihen päälle perhe + sali(laihdutus) + muut harrastukset niin oon kyllä aika väsähtänyt välillä. 

Tää on kuitenkin yksi mun lemppari harrastuksista niin koitanpa taas ryhdistäytyä tämänkin osalta :) 

Ihanaa kevättä kaikille jos joku täällä vielä käy! 

Meidän kissa ainakin on pysynyt hyvissa ruuissa: 

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Valkosipulimajoneesi

Mä olen monta kertaa koittanut tehdä itse majoneeseja. Alkujaan innostus on varmaankin lähtenyt jostain Hesburgerin punaisen majoneesin tavoittelusta. Monet kerrat olen epäonnistunut, valkosipulimajoista on tullut jopa tulisia kun siinä maistuu liikaa valkosipuli, se juoksettuu tai muuten vaan on pahaa. 

Lisäksi monilla on ajatus että se on vaikeaa tehdä, vamaankin juuri juoksettumisen pelossa. Tällä ohjeella olen tehnyt nyt muutamia kertoja ja en ole kertaakaan epäonnistunut. 

Käytä huoneenlämpöisiä (tai kaikki on oltava samanlämpöisiä!)  tuotteita! 

1 muna
1/4tl valkoviinietikkaa
1/4tl sitruunanmehua
1rkl sokeria
1rkl sinappia
0,5 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Laita kananmuna ja kaikki muu paitsi öljy syvän mittakulhon pohjalle ( sauvasekoittimen kippo loistava!) Laita sauvasekoitin pohjalle, käynnistä kone ja anna surrata 5-10sekuntia. Lisää öljy nauhana koneen suratessa. Kun seos alkaa näyttää valmiilta, nosta kone hitaasti käynnissä ylös ja näin herkullinen majoneesi on valmis. Voit maustaa sen vielä esim. persiljalla tai paprikajauheella. Laita majoneesi kylmenemään jääkaappiin. Pitäisi säilyä noin viikon (siis säilyy jos säilyy)


Varoitus! Aiheuttaa pahan koukutuksen ja tulee syötyä liikaa..